fbpx

LOADING

Politika uporabe piškotkov

Politika piškotkov opisuje kaj piškotki so in kako jih uporabljamo. Politiko piškotkov je dobro prebrati iz razloga, da lahko razumemo način uporabe na spletni strani in vrste piškotkov (to pomeni katere piškotke uporabljamo, kakšne informacije z njimi pridobimo in kako uporabnik lahko nadzira uporabo piškotkov).

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svojo odločitev glede uporabe piškotkov.

Vaša privolitev glede uporabe piškotkov se nanaša na sledečo domeno: www.dezeladozivetijlog.si

Kaj je piškotek ?

Velika večina spletnih strani za delovanje uporablja piškotke. Piškotek je majhna datoteka, ki shrani nastavitve spletne strani. Prenese se preko brskalnika, ko prvič obiščemo spletno stran.  Ko se vrnete na stran preko iste naprave, brskalnik preveri ali je piškotek prisoten in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Spletnim stranem to omogoča, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Kako uporabljamo piškotke ?

Kot večina spletnih storitev, tudi naša spletna stran uporablja različne piškotke za različne namene. Prva vrsta piškotkov je  nujna, da se spletna stran lahko prikaže z vsemi željenimi funkcionalnostmi, vendar ti piškotki ne shranjujejo nobenih podatkov o obiskovalcih strani, s katerimi bi bil lahko obiskovalec kakorkoli identificiran.

Druga vrsta piškotkov se na strani uporablja zato, da nam pomaga razumeti odzivnost spletne strani, kako obiskovalec uporablja našo spletno stran, da lahko naše storitve varno ponudimo vsem. S temi piškotki obiskovalcem omogočimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo, ki omogoča hitrejšo komunikacijo na naši spletni strani.

Katere piškotke uporablja spletna stran dezeladozivetijlog.si ?

Osnovni: Nekateri piškotki so osnova, da lahko obiskovalci doživijo polno funkcionalnost spletne strani. Omogočajo nadzor nad morebitnimi spletnimi vdori. Taki piškotki ne zbirajo ali shranjujejo osebnih podatkov obiskovalcev.

Statistika: Ta vrsta piškotkov skranjujejo podatke kot npr. število obiskovalcev spletne strani, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani so bile najbolj obiskane, od kje je obiskovalec prišel itd. Take vrste podatki nam pomagajo razumeti in analizirati ustreznost spletne strani in na katerih mestih jo je potrebno izboljšati.

Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo dodatne funkcionalnosti spletne strani, kot npr. vključitev medijskih objav (video, bližnjice za delitev na družabna omrežja, itd.).

Lastnosti: Te vrste piškotki nam omogočajo razpoznavo vaših privoljenj in nastavitev kot npr. nastavitev jezika, kar omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri naslednjem obisku.

Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni piškotki, ki se uporabljajo na naši spletni strani.

PiškotekVrstaTrajanjeOpis
age_gatethird partyza čas sejePiškotek se uporablja v spletni trgovini pri prodaji alkoholnih izdelkov, kjer se mora naročnik strinjati, da je njegova starost nad 18 let. S tem je izpolnjen pogoj za prodajo izdelkov samo polnoletnim osebam.
external_no_cachesessionza čas sejePiškotek, ki pove ali je predpomnenje vklopljeno ali ne.
Frontendsessionza čas sejeTa piškotek je obvezen za uporabo spletne strani. Zapomni si nekatera dejanja na spletni strani in vam tako olajša brskanje po njej.
__gathird party2 letiPomaga nam izboljšati vsebine na naših straneh, saj nam daje temeljne podatke o sledenju. Na primer število obiskov, s katerega iskalnika ste prišli in ključne besede, ki ste jih uporabili.
__gatthird party10 minutPomaga nam izboljšati vsebine na naših straneh, saj nam daje temeljne podatke o sledenju. Na primer število obiskov, s katerega iskalnika ste prišli in ključne besede, ki ste jih uporabili.
__gidthird party24 urPomaga nam izboljšati vsebine na naših straneh, saj nam daje temeljne podatke o sledenju. Na primer število obiskov, s katerega iskalnika ste prišli in ključne besede, ki ste jih uporabili.

Kako lahko kontroliram nastavitve piškotkov?

Če se kasneje med brskanjem po straneh premislite in bi radi spremenili nastavitve piškotkov, preprosto kliknete na zavihek spodaj desno (nastavitve piškotkov). Klik na zavihek vam bo spet odprl okno, kjer svojo odločitev lahko spremenite.

Različni brskalniki imajo različne načine, kako blokirajo ali brišejo piškotke različnish spletnih strani. Nastavitve brskalnika lahko spreminjate sami, o možnostih se pozanimajtena straneh wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.