fbpx

LOADING

Poglejte v deželo doživetij Log

Zgodba

Ko visoko nad idrijsko kotlino, okoli 1.000 metrov nad morjem, vstopite v čudoviti svet prostranih travnikov, bogatih gozdov in dih jemajočih razgledov na ošiljene vrhove mogočnih gora, veste, da ste vstopili v Idrijske Krnice. Raj pod soncem bogatijo pristne domačije, pripete ob hribovita pobočja, ukoreninjene na mehkih, oblih vrhovih krniških vzpetin.
Prepletanje dinarsko-kraškega sveta s predalpskim ter piš morskih vetrov, ki priveje po dolinah Soče in Idrijce, tu ustvarja idealne življenjske pogoje za izjemno pestrost rastlinstva. Tako redkih zaščitenih rastlin, kot tudi zdravilnih zeli.

– Na tem mestu, kjer se nebo dotika zemlje, je nastala dežela brezčasnosti in miru. Nastala je Dežela doživetij Log. Tu se vsako leto v pomladno-poletnih mesecih rodi najlepši košček narave, ki ponuja bogastvo razkošnih pogledov. Tu obstaja svet, ki ne pozna hrupa in prav tako ne tekme s časom. Tu se vaš korak upočasni, srce uglasi z utripom narave in duša odpočije. Uho ujame najlepše zvoke narave, oči edinstvene prizore rastlin in živali in vaše brbončice okus domačih izdelkov po receptu naših babic in prababic.

Vsak delček narave, ki se nam ponuja na posestvu, želimo ujeti tudi v vsak naš izdelek, s katerim razvajamo in crkljamo naše goste. Celotno ponudbo izdelkov smo shranili pod eno streho in sicer v našo blagovno znamko, imenovano Hiša zelišč.
Vsi izdelki pripravljeni v Hiši zelišč so narejeni iz zelišč, ki so ekološko pridelana. Vsa zelišča so ročno nabrana, naravno posušena in obdelana po receptih naših starih mam. To je naša največja dodana vrednost, na kateri gradimo svojo edinstvenost in brezkompromisno kakovost.

Zelišča skrbno zasadimo v naših vrtovih in visokih gredah, negovanje le-teh pa prepustimo naravi. Sonce, veter, čist zrak, voda in zemlja, v njih vzbudijo vire zdravilnih moči. Naša naloga je zgolj, da zelišča, ko so zrela in polna učinkovin, previdno ročno oberemo ter s tradicionalnimi ročnimi postopki, po navodilu babic in prababic, iz njih izvabimo njihove blagodejne »esence« in jih preoblikujemo v naše izdelke.

»Ekološko« za nas ne pomeni zgolj pridelava brez umetnih snovi in nasilne tehnologije, temveč tudi pristop pridelave in obdelave zelišč, ki je v sožitju z naravo in spoštovanjem do nje in njenih danosti. Razumemo, da narava zna sama poiskati svoje lastno ravnovesje, zato se želimo od nje nenehno učiti. Prisluhnemo ji s hvaležnostjo in sprejemamo dragocenosti, ki nam jih ponuja.

Živim z naravo.

Že od malih nog sem vzgojena v okolju, ker so ljudje tesno povezani z naravo, zemljo in njenimi darovi. Zato ljubezen in spoštovanje do narave že od nekdaj nosim v sebi. Slednje pa je pred nekaj leti preraslo tudi v mojo poslovno idejo.

Še posebej mi je pri srcu posestvo Log, kjer se je rodila moja stara mama in od koder izvira moje znanje o zeliščih ter pripoved o Vili Sibili. Največ znanja in izkušenj o tradicionalni uporabi zdravilnih rastlin sta mi dali moja mama in stara mama. Za to sem jima neizmerno hvaležna. Kasneje sem znanje nadgradila še na različnih strokovnih izobraževanjih ter s študijem domače in tuje literature. Nov pogled na uporabno vrednost zdravilnih rastlin sem odkrila tudi skozi študij Aromaterapije.

– Zdravilne rastline so zame mnogo več, kot le skodelica čaja, steklenička tinkture ali mazilo.

So rdeča nit moje življenjske in poslovne zgodbe. Kompleksen svet občutkov in doživetij, kjer človek zopet najde pot do sebe in k naravi, v vsej njeni prvinskosti.

Nagrade in priznanja

Nagradili so nas za kvaliteto!
  • Priznanje za uvrstitev med najboljše tri dobre prakse na natečaju: Partnerstva za zelena delovna mesta: dobre prakse podjetij in lokalnih skupnosti
  • Znak kakovosti 2017 za Oglarjev požirek
  • 3x zlato priznanje Dobrot slovenskih kmetij za Oglarjev požirek

Ogledi in degustacije

Poglejte in okusite

Vrtov v letu 2023 ni mogoče obiskati (mogoč je obisk razgledne točke, ki lahko vključuje tudi degustacijo).