fbpx

LOADING

Vrt Vile Sibile

Vila Sibila

V deželi doživetij Log visoko med gorami, kjer se širna polja dotikajo Neba in Sonce boža travne bilke, živi mlada ljubiteljica narave, po imenu Vila Sibila.

– Že ob rojstvu ji je bilo dano, da bo edina, ki bo razumela skrivnosti Narave, se pogovarjala s pticami in Vetrom, objemala drevesa, še posebej pa se bo spoznala na čudodelne in zdravilne moči rastlin. Usojeno ji je bilo, da bo dragoceno znanje o zeliščarstvu in skrivnostnih močeh rastlin, ki so ga njene prababice tisočletja skrbno negovale in prenašale iz roda v rod, posredovala naprej vsem ljudem.

Ko je napočil čas, je deklica poiskala dobrosrčne in prijazne ljudi, ki so ji pomagali pri spoznavanju čarobnega sveta zelišč. Na gorskih domačijah je zasadila nasade zdravilnih zeli in postavila Hišo zelišč.
V njej zdaj suši nežne rožice in druge zdravilne rastline ter iz njih vari čaje in pripravlja najrazličnejše zeliščne pripravke. Ljudem razkriva skrivnosti o zdravilnem in blagodejnem učinkovanju zelišč in jim deli blagor dobrega počutja.
Starodavne prerokbe so se izpolnile. Med ljudmi zopet vlada zaupanje v prvinsko moč Narave in njeno brezmejno vrednost.

Pravljični vrt zelišč Vile Sibile

Tukaj je moj dom

Vrt Vile Sibile je skrit in odmaknjen od vrveža velikih mest in hrupnih cest. Skriva se v kotičku mogočnega posestva na malem hribčku med gostim drevjem in nizkim grmovjem. Do njega vodi ozka stezica. Ko ga zagledaš, te najprej prevzameta vonj in lepota pisanih zdravilnih in drugih cvetočih rastlin.

Sredi vrta stoji dom Vile Sibile. Skromna hiška je obdana s kopico najbolj zdravilnih in čudovitih zelišč. Od kamilic, timijana, ognjiča, sivke in žajblja do baldrijana, melise, smilja in arnike. Vsak cvet zelo dobro pozna in iz njih vsak dan pripravlja svoje zeliščne izdelke.

Bi ga rad/a tudi ti obiskal/a?

Pridem na obisk

Obisk vrta

Zagotovo je obisk v prvi vrsti namenjen našim najmlajšim. Veseli pa bomo prav vsakega, ki v sebi nosi delček otroka in z nami želi doživeti pravljični vrt Vile Sibile.

Ob prihodu vam predstavimo Vilo Sibilo in njeno zgodbo. Nato vas popeljemo skozi pisan vrt, na poti pa spoznavamo različne zdravilne, avtohtone in divje rastoče rastline.

Ob koncu vas pocrkljamo z zeliščnim čajem in svežimi domačimi piškoti.

Pridem na obisk

Pridem

Vrt Vile Sibile ni skrivnost, je pa navdihujoč prostor, ki vse otroke in otroke po duši navduši in jim ponudi vpogled v delček narave, ki jo otroci lahko in radi raziskujejo.

Poletje in zgodnja jesen sta idealen čas za obisk, zato se veselimo prav vsakega posebej.

Pišite nam ali pokličite in dogovorili se bomo za uro obiska!

Pridem na obisk