fbpx

LOADING

Trufli z Gerušem

Trufli z Gerušem

9.95

Trufli z Gerušem so čudovit preplet sladko-grenkega z delčki srebrne v prelivu, ki nakazuje povezavo z rudnikom živega srebra v Idriji ter njegovimi rudarji. Geruš je stara grenka pelinova pijača, ki je knape odžejala, razvedrila in jim lajšala vsakodnevne tegobe rudarjenja. Delček grenkobe se prefinjeno občuti tudi v kombinaciji s čokolado.

Ni na zalogi

Opis

Trufli so obliti s 60% temno čokolado iz kakavovih zrn, ki prihajajo širom ekvatorja. Surovina je belgijska in predstavlja sinonim za premium kvaliteto.

Polnilo je narejeno iz 28% bele čokolade, ki je prav tako belgijskega porekla. Beli čokoladi smo dodali smetano živalskega izvora in je slovenska. V to kremo je dodana unikatna grenčica Geruš.

Brand

Idrija izbrano

V pokrajini, kjer ni nič ravnega, kjer pravijo, da je še ravnina postavljena pokonci, generacije že stoletja trajnostno gospodarijo. Kljub težkim življenjskim pogojem na Idrijskem živijo prijazni, iznajdljivi in ustvarjalni ljudje. Izpod pridnih rok te razumne, a humorja polne kulture prihajajo tudi izdelki s certifikatom IDRIJA IZBRANO. Certifikat odličnosti IDRIJA IZBRANO priča o visoki kakovosti izdelkov, ki ob uporabi lokalnih surovin pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja na Idrijskem. Izdelki, narejeni s skrbnostjo in ljubeznijo, so dokaz bogatega kulturnega izročila v tukajšnjem prostoru. Tako kot pravijo kuharski mojstri o idrijskih žlikrofih, da so kot življenje – iz preprostih stvari je narejeno nekaj slastnega, podobno velja tudi za izdelke IDRIJA IZBRANO. Izdelki s certifikatom so odraz odličnosti, tistega najfinejšega, čeprav narejenega iz preprostih, domačih, lokalnih sestavin. Vanje so ljudje vnesli življenje, dušo, trdoživost in nežnost, okuse narave in podeželja, ter pridih meščanskega. vir: https://www.geopark-idrija.si/idrija-izbrano/

Morda vam bo prav tako všeč…